Medence felszín feletti Málta kerti medence

1 350 000 Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Gyártó: Weka

Medence felszín feletti Málta kerti medence

Medence MÁLTA úszómedence  

45 mm vastag tömörfa-gerendavázzal épül

 • Felszín feletti masszív gerendavázas medence építés gyorsan, költséghatékonyan 376 x 850 cm méretben
 • Kerti medencénket komplett víztisztító homokszűrő berendezéssel együtt szállítjuk az alaprajz szerinti technikai helységgel együtt.  Kiegészítők összefoglaló táblázatát a “Műszaki rajzok” fül alatt tekintheti meg.
 • 45 mm vastag, gőznyomással impregnált / telített 45 mm vastag tömörfa gerenda medenceváz-szerkezet. Az ellenálló, masszív gerendaváz megfelelő telepítés és ápolás mellett 10-12 évig is kertje dísze lehet. A faanyagot időnként be kell ereszteni kültéri padló olajjal (deck oil) amelyhez mi a Remmers kültéri padló olajat ajánljuk.
 • Medence peremére körben 70 mm széles fogódzkodó profil kerül felszerelésre
 • Vízfelszín-tisztító szkimmer / fölöző készlettel (durva szita, 2 x 3 m csatlakozótömlő )
 • Medence fóliánk védelme érdekében textilfátyol alátétet alkalmazunk
 • Fólia vastagsága 0,6 mm ;  fólia színe kék;  élettartama 5-10 év között
 • Műszaki helyiséggel, korláttal, és fogódzkodóval ellátott falépcsővel együtt szállítjuk
 • 4 horganyzott támasszal bebetonozásra ( alapozási terv szerint a betonlemez elkészítéséhez ezeket az acél támokat előre el tudjuk küldneni önnek )
 • Málta kerti medence térfogata 25,6 m3
 • Medence teljes magasság: 120 cm
 • Szélessége x mélysége: 378  x 850  cm  / gépházzal együtt /

Gyakori kérdések telepítésével kapcsolatban: Medence építéssel kapcsolatos válaszok itt

Napozó teraszokkal, víz alatti medence világítással, takaró ponyvával, nemesacél medence létrával stb. is bővítheti kerti medencéjét. OPCIONÁLISAN RENDELHETŐ KIEGÉSZÍTŐK  ITT:  medence kiegészítők

Helyszíni összeszerelés, beüzemelés és megannyi kiegészítő berendezés összefoglaló táblázata a “Műszaki rajzok” alatti fül alatt található.

Medencéink ideális és biztonságos megoldást nyújtanak kisgyermekes családoknak, valamint olyan helyszíneken ahol magas a talajvíz szint.

Megfelelő teherhordó képességű teherhordó felületet kell képezni, amely legyen vízszintes és sima ! Praktikusan 10 cm döngölt sóderágy + 10 cm simított vasalt betonlemezt javaslunk. Természetesen térkövezett felület is megfelelő lehet de az jóval drágább mint a betonozott alap.

Talajfelszín felett épített kerti medence előnyei:
 • Magas talajvízszint esetén is könnyen megépíthető
 • Nagyságrenddel olcsóbb a kivitelezés, mintha földbe süllyesztett kivitelű medencét építtetne
 • Kisgyerekes családok esetén fontos a biztonság. A gyerek nem tud beleesni a medencébe !
 • Ha néhány év múlva mégis megunják, vagy elköltöznek, a szerkezet szétszedhető és újra összeszerelhető egy másik helyszínen
 • A medence természetes fa gerendaváza minden kertben jól néz ki és harmonikusan illeszkedik a környezetbe
Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak.
Van azonban olyan medence építési lehetőség is, amely a felfújható műanyag medencék világán messze túlmutat, kertünkbe a természetes gerendavázával jobban belesimul és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas süllyesztett medencét építenénk.  Ez a kerti medencetípus a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház.  A telepítés egyszerűbb, gyorsabb és jóval olcsóbb is mint egy süllyesztett típus kivitelezése. A kivitelezés 2 + 2 nappal tervezhető:  2 nap alapozás + 2 nap a szerkezet összeszerelése és beüzemelése /helyszíntől függően változhat /
Medence építés / kivitelezés kívánság szerint: 1. Megfelelő fogadó felület, alapozás kialakítása. Javasolt alap: 10-15 cm döngölt sóderágyon 10 cm vasalt simított betonlemez.   A betonlemez legyen vízszintes (hiszen a medencében a víz mindig vízszintes lesz ) és legyen sima.  Helyszíntől függően kérheti az alapozás is tőlünk: lásd összefoglaló táblázatunkban 2. Az alapozást követő 1-2 héten belül felépítjük kertjében a kiválasztott medence típust. A kivitelezés általában 2 munkanap. 3. Kiegészítők  tetszés szerint választhatók valamennyi medencénkhez: napozó teraszoktól a felületkezelési munkákig. Amennyiben a kivitelezés  összefoglaló táblázatában látható munkafázisokon túli egyéb munkákat is szeretne megrendelni, úgy azt az építési  helyszín függvényében egyedileg tudjuk megbeszélést követően árazni. 4. A medence üzemeltetése:  medencéink mindegyike fel van szerelve a megfelelő víztisztító makro szűrőkkel (homokszűrő )  A makro szűrők csak a lebegő szennyeződést tudják lefölözni (skimmer) a víz biológiai tisztításához vízkezelő vegyszerekre is szüksége lesz, melyet a medencéink átadásakor szintén biztosítunk az induláshoz:  pH beállításalgátlanítás, a szemmel nem látható szennyeződéseket a makroszűrő (homokszűrő) által felfoghatóvá kell alakítani pelyhesítő anyag adagolásával - pelyhesítés valamint a megfelelő klór (Cl) szintet kell beállítani és folyamatosan pótolni. Fontos: a vízkezelő vegyszerek pontos mennyisége előre nem definiálható, hiszen a szükséges felhasználási mennyiségek sok változótól függnek úgy mint a hőmérséklet, a víz keménysége, a pH-érték valamint a használat módja és mennyisége. Az opcionális kiegészítők között szereplő UV-C germicid lámpa beszerelése erősen ajánlott, melynek segítségével a medence víz tisztán tartása sokkal könnyebbé válik és a szükséges vízkezelő vegyszerek mennyisége akár nagyságrenddel is csökkenhet. A homokszűrő tetején található keverőszelep (fekete színű elfordítható kar) segítségével lehet a medence vízének áramlási irányát szabályozni és a kiülepedett szennyeződések felporszívózásához a porszívó üzemmódot beállítani. FONTOS: a szivattyú szárazon járását mindenképpen kerülni kell, azaz a rendszert légteleníteni szükséges. Porszívózás megkezdése előtt a porszívó csövét engedjük fel vízzel, hogy a szivattyúnk ne levegőt szívjon ! 5., HU Villanyszerelési útmutató Útmutató a medence elektromos bekötéséhez Tápvezeték / főkábel Csatlakoztatás a DIN VDE 0100-702 szabvány szerint, NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel, RCD-védelem a házkimenetnél <=30mA, lehetőleg földelt, és földalatti bevezetés a műszaki helyiségbe. Minden pólust bontó biztonsági ajtóérintkező a műszaki helyiség ajtaján a fogyasztók leválasztására a főkábelről a műszaki helyiség ajtajának kinyitásakor.
 1. Tápvezetékek a medence fogyasztóihoz
IPx5 elosztóház csatlakozókapcsokkal max. 2 fogyasztó részére, amelyek közül az egyik fogyasztó a szűrőberendezés. Egy kikapcsoló a szűrőberendezéshez, az elosztóházba integráltan Biztonsági tudnivalók és figyelmeztetések a villanyszereléssel kapcsolatban A medence összeszerelése előtt ügyelni kell az elektromos csatlakozások helyzetére a medencét NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel, dugaszoló csatlakozók nélkül kell csatlakoztatni. A házi csatlakozási ponton a kábelt RCD-védelemmel (hibaáram-védőkapcsoló <= 30mA) kell biztosítani. (be kell tartani a DIN VDE 0100-702.55.4 szabványt) Javaslat: Szereljen be egy minden pólust bontó főkapcsolót a házi csatlakozási ponton külön biztosítással, 16A-es vezetékvédő kapcsoló révén. A tápkábelt a DIN VDE 0100 szabvány 702. része szerint kell lefektetni és csatlakoztatni. A medence   elektromos bekötést egyeztesse a villanyszerelőjével ! A tápkábelt, a tápvezeték(ek)et, a szűrőszivattyút és a megszakító berendezést úgy kell felszerelni, hogy a II. védelmi osztálynak megfelelő védelmet vagy azzal egyenértékű szigetelést biztosítsanak. A műszaki helyiségben végzendő villanyszerelési munkákat villanyszerelőnek kell végeznie a mellékelt bekötési terv szerint. Dugaszoló csatlakozók használata nem megengedett a medence 3,5 m-es körzetében. A medencéhez tartozó műszaki helység elektromos elosztójára csak tanúsított és a felhasználási területre engedélyezett készülékek és felszerelések csatlakoztathatók. Az elektromos bekötést villanyszerelőnek kell végeznie! A biztonsági ajtóérintkező valamennyi aktív vezeték lekapcsolására szolgál a műszaki helység ajtajának kinyitásakor.   Jelmagyarázat a bekötési tervhez:
 1. Vezeték a házi elosztóból (fix csatlakozás)
<= 30mA-es hibaáram-védőkapcsolón keresztül. Minden pólust bontó, külső biztonsági ajtóérintkező IPX5
 1. Külső kapcsoló a szűrőberendezéshez IPX5
 2. Szűrőberendezés
 3. Ellenáramoltató berendezés
Gyártó: weka Holzbau GmbH Johannestr. 16 17034 Neubrandenburg Tel. : (0049)-395 429080 Fax.:(0049)-395 4520883