Kerti medence Korfu

1 290 000 Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Gyártó: Weka

Kerti medence Korfu

Kerti medence Korfu típus

Masszív 45 mm-es gerendavázból épülő medencetest
Kerti medencénk a következő elemekből épül fel:

 • Felszín feletti, gyorsan építhető gerendavázas medence
 • 376 x 714 cm méretben gépházzal együtt
 • Stabil építésű, telített nút/féder illesztésű 45 mm vastag gerendákból készült medencetest
 • Minden faanyag gyalult tűlevelű fából,  telített DIN 68800 szerint
 • Falszerkezet: 45 mm vastag impregnált gerendaváz medencetest, masszív sarokillesztésekkel
 • Korfu kerti gerendavázas medence térfogata: 20,4 m3
 • Mélység : 120 cm ,  Medence üzemi vízszintje: 110 cm

Technikai felszereltség:

 • Szkimmer / fölöző tömlőkészlet és befúvó szem
 • Fólia alátétként textilfátyolt helyezünk el
 • 0,6 mm vastag medence-fólia, kék színben, előregyártott méretben
 • műszaki helyiséggel, falépcsővel, korláttal együtt
 • „MAXI” Homokszűrő berendezéssel, szivattyúval együtt szállítjuk házhoz
 • A faanyagra 5 év gyári garancia, a fóliára 2 év (tartóssága 8-10 év között van !)
 • Bevizsgált, minősített német termék, német technológia

Gyakori kérdések medencénk telepítésével kapcsolatban: Gyakori kérdésekre válaszok itt

Gerendavázas kerti medencéinket azoknak ajánljuk akik nem szeretnének 1-2 évente új műanyag medencét vásárolni. A telített, masszív gerendaváznak köszönhetően medencéink faanyagára 5-év garanciát biztosítunk.

Helyszíni összeszerelés, beüzemelés és megannyi kiegészítő berendezés összefoglaló táblázata a “Műszaki rajzok” alatti fül alatt található.

Fontos, hogy megfelelő teherhordó képességű felületet képezzen a medence alá. Javasoljuk 10 cm döngölt sóderágy + 10 cm vasalt simított betonlemez kialakítását, melyet a helyszín függvényében szintén megépítünk önnek ha kéri.

Rendeljen medencéje faanyagához professzionális póruszáró faápoló olajat is tetszőleges színben: Festékek, kiegészítők

Kültéri terasz, terített fa burkolatok: Fa terasz építés

Opcionálisan rendelhető kiegészítők megtekinthetők itt: medence kiegészítők

Kitűnő választás azoknak, akik nem szeretnének nagyságrenddel több pénzt költeni kerti medencére, de a felfújható medence típusokat már megunták-kisgyerekes családoknak (kutya, macska gyerek nem tud belesni a medencébe)-természetes, kertbe illő természetes tömörfa gerendaváz-2 munkanap alatt készre szerelhető, beüzemelt medencét adunk Önnek.

Nem kell durván összetúrnia a kertjét az építés miatt. Talajfelszín felett épített medence előnyei:

 • Magas talajvízszint esetén is könnyen megépíthető
 • Nagyságrenddel olcsóbb a kivitelezés, mintha földbe süllyesztett kivitelű medencét építtetne
 • Kisgyerekes családok esetén fontos a biztonság. A gyerek nem tud beleesni a medencébe !
 • Ha néhány év múlva mégis megunják, vagy elköltöznek, a medence szétszedhető és újra összeszerelhető egy másik helyszínen
 • Természetes fa gerendaváza minden kertben jól néz ki és harmonikusan illeszkedik a környezetbe
 • Bevizsgált minősített szerkezetből épülő szerkezet. Német minőség

Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak.
Van azonban olyan építési lehetőség is, amely a felfújható műanyag medencék világán messze túlmutat, kertünkbe a természetes gerendavázával jobban belesimul és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas süllyesztett medencét építenénk.
Ez a medencetípus a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház.

Javasolt betonlemez alap a medence alá:

kültéri medence építés fából

Korfu medence betonlemez alap

Kerti medence Korfu -

Medence építés / kivitelezés kívánság szerint: 1., Megfelelő fogadó felület, alapozás kialakítása. Javasolt alap: 10-15 cm döngölt sóderágyon 10 cm vasalt simított betonlemez.   A betonlemez legyen vízszintes (hiszen a medencében a víz mindig vízszintes lesz ) és legyen sima.  Helyszíntől függően kérheti az alapozás is tőlünk: lásd összefoglaló táblázatunkban 2., Az alapozást követő 1-2 héten belül felépítjük kertjében a kiválasztott medence típust. A kivitelezés általában 2 munkanap. 3., Kiegészítők  tetszés szerint választhatók valamennyi medencénkhez: napozó teraszoktól a felületkezelési munkákig. Amennyiben a kivitelezés  összefoglaló táblázatában látható munkafázisokon túli egyéb munkákat is szeretne megrendelni, úgy azt az építési  helyszín függvényében egyedileg tudjuk megbeszélést követően árazni. 4., A medence üzemeltetése:  medencéink mindegyike fel van szerelve a megfelelő víztisztító makro szűrőkkel (homokszűrő )  A makro szűrők csak a lebegő szennyeződést tudják lefölözni (skimmer) a víz biológiai tisztításához vízkezelő vegyszerekre is szüksége lesz, melyet a medencéink átadásakor szintén biztosítunk az induláshoz:  pH beállításalgátlanítás, a szemmel nem látható szennyeződéseket a makroszűrő (homokszűrő) által felfoghatóvá kell alakítani pelyhesítő anyag adagolásával - pelyhesítés valamint a megfelelő klór (Cl) szintet kell beállítani és folyamatosan pótolni. Fontos: a vízkezelő vegyszerek pontos mennyisége előre nem definiálható, hiszen a szükséges felhasználási mennyiségek sok változótól függnek úgy mint a hőmérséklet, a víz keménysége, a pH-érték valamint a használat módja és mennyisége. Az opcionális kiegészítők között szereplő UV-C germicid lámpa beszerelése erősen ajánlott, melynek segítségével a medence víz tisztán tartása sokkal könnyebbé válik és a szükséges vízkezelő vegyszerek mennyisége akár nagyságrenddel is csökkenhet. A homokszűrő tetején található keverőszelep (fekete színű elfordítható kar) segítségével lehet a medence vízének áramlási irányát szabályozni és a kiülepedett szennyeződések felporszívózásához a porszívó üzemmódot beállítani. FONTOS: a szivattyú szárazon járását mindenképpen kerülni kell, azaz a rendszert légteleníteni szükséges. Porszívózás megkezdése előtt a porszívó csövét engedjük fel vízzel, hogy a szivattyúnk ne levegőt szívjon ! 5., HU Villanyszerelési útmutató Útmutató a medence elektromos bekötéséhez Tápvezeték / főkábel Csatlakoztatás a DIN VDE 0100-702 szabvány szerint, NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel, RCD-védelem a házkimenetnél <=30mA, lehetőleg földelt, és földalatti bevezetés a műszaki helyiségbe. Minden pólust bontó biztonsági ajtóérintkező a műszaki helyiség ajtaján a fogyasztók leválasztására a főkábelről a műszaki helyiség ajtajának kinyitásakor.
 1. Tápvezetékek a medence fogyasztóihoz
IPx5 elosztóház csatlakozókapcsokkal max. 2 fogyasztó részére, amelyek közül az egyik fogyasztó a szűrőberendezés. Egy kikapcsoló a szűrőberendezéshez, az elosztóházba integráltan Biztonsági tudnivalók és figyelmeztetések a villanyszereléssel kapcsolatban A medence összeszerelése előtt ügyelni kell az elektromos csatlakozások helyzetére a medencét NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel, dugaszoló csatlakozók nélkül kell csatlakoztatni. A házi csatlakozási ponton a kábelt RCD-védelemmel (hibaáram-védőkapcsoló minimum 30mA) kell biztosítani. (be kell tartani a DIN VDE 0100-702.55.4 szabványt) Javaslat: Szereljen be egy minden pólust bontó főkapcsolót a házi csatlakozási ponton külön biztosítással, 16A-es vezetékvédő kapcsoló révén. A tápkábelt a DIN VDE 0100 szabvány 702. része szerint kell lefektetni és csatlakoztatni. A medence   elektromos bekötést egyeztesse a villanyszerelőjével ! A tápkábelt, a tápvezeték(ek)et, a szűrőszivattyút és a megszakító berendezést úgy kell felszerelni, hogy a II. védelmi osztálynak megfelelő védelmet vagy azzal egyenértékű szigetelést biztosítsanak. A műszaki helyiségben végzendő villanyszerelési munkákat villanyszerelőnek kell végeznie a mellékelt bekötési terv szerint. Dugaszoló csatlakozók használata nem megengedett a medence 3,5 m-es körzetében. A medencéhez tartozó műszaki helység elektromos elosztójára csak tanúsított és a felhasználási területre engedélyezett készülékek és felszerelések csatlakoztathatók. Az elektromos bekötést villanyszerelőnek kell végeznie! A biztonsági ajtóérintkező valamennyi aktív vezeték lekapcsolására szolgál a műszaki helység ajtajának kinyitásakor.   Jelmagyarázat a bekötési tervhez:
 1. Vezeték a házi elosztóból (fix csatlakozás)
minimum 30mA-es hibaáram-védőkapcsolón keresztül. Minden pólust bontó, külső biztonsági ajtóérintkező IPX5
 1. Külső kapcsoló a szűrőberendezéshez IPX5
 2. Szűrőberendezés
 3. Ellenáramoltató berendezés
Gyártó: weka Holzbau GmbH Johannestr. 16 17034 Neubrandenburg Tel. : (0049)-395 429080 Fax.:(0049)-395 4520883 Korfu Medence árak+díjak 2017