Nyitott garázsok, autóbeállók

     

Nem foglal nagy helyet a kertből a nyitott garázs

 
Nyitott garázs 5x3m változat telített faanyagból  
Nyitott garázs 606/1
Nyitott garázs / gépkocsitároló: 3 x 5 méter, tetővel együtt
Árak és információk:+36-20-322-32-32 vagy www.e-kert.hu
Bővebben
     
Dupla nyitott garázs szerkezete  
Primus Duo garázs
Primus Duo garázs, Nyitott dupla garázs 5 x 5 méter
Árak és információk:+36-20-322-32-32 vagy www.e-kert.hu
Bővebben
     
Nyitott garázs 8db pilléren  
Primus II garázs
Primus II garázs 3 x 6 méter
Árak és információk:+36-20-322-32-32 vagy www.e-kert.hu
Bővebben
     

nyitott garázsok, kocsibeálló


Nyitott garázs, kocsibeálló

Napjainkban a legtöbb ember életében fontos szerepet játszik az autó. Míg pár évvel ezelőtt luxusnak számított, ma már szinte alap kellék, sokan el sem tudnák képzelni az életüket kocsi nélkül: azzal járunk dolgozni, nyaralni, esetleg visszük a gyerekeket óvodába, iskolába. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az autónk milyen állapotban van, fontos, hogy rendszeresen karbantartsuk, és minden elkövessünk azért, hogy sokáig használhassuk. Ennek része az is, hogy olyan helyen tároljuk, ahol az időjárásnak nincs, vagy a lehető legkevésbé van kitéve.

Az autó legyen védett az időjárás viszontagságaitól!

Nem mindenki kertjében fér el azonban egy garázs, az meg még kevesebb esetben oldható meg, hogy a házba építsük be az autó tárolására szolgáló helységet. Ezekben a helyzetekben lehet megoldás a nyitott garázs, ami nem foglal akkora helyet, mint a zárt, mégis megvédi az autót az esőtől, jégesőtől, hótól, és a madárürüléktől is. A nyitott garázsok többféle anyagból készülhetnek, maga az elképzelés azonban igen egyszerű: négy tartóoszlopom áll egy hatalmas tető, ami alá be kell állni az autóval, és az máris fedett helyen van.

A nyitott garázs hatalmas előnye a zárttal szemben, hogy csak akkor foglalja a helyet a kertben, ha éppen használják is.

Ha az autó nincs otthon, felszabadul a helye, így a kert tágasabbnak hat – csupán egy fedett részt kapunk, ami egy kerti parti közben akár még jól is jöhet, ha elered az eső. Arról se feledkezzünk meg, hogy egy nyitott garázs jóval olcsóbb is, mint egy zárt, hiszen sokkal kevesebb anyagra van szükség a megépítéséhez, a munkadíjról nem is beszélve: mivel hamarabb elkészül, a befektetett munka, és ezáltal annak díja sem olyan sok, mint egy zárt garázs esetében.

A nyitott garázsok többfélék lehetnek: önálló épületként is felállíthatók, vagy a ház egyik falához szerelhetők. Ezek a három, vagy négy oldalukon nyitott, tetőként funkcionáló garázsok többnyire fából készülnek, tetejük lehet zsindelyes, lemez, vagy cserepeslemez, de szinte bármi, ami alkalmas arra, hogy megóvja az autót a víztől vagy a hótól.

Nyitott garázst vehetünk készen is, de magunk is építhetünk, vagy építtethetünk. Utóbbi megoldás előnye, hogy a méret az autónak megfelelően alakítható, de több fáradsággal jár, mint a kész változat.